Hitel bárlistásoknak is

2011. ápr. 06.
Hitel bárlistásoknak is

Minden hitel igénylésénél szinte az első helyen olvashat arról, hogy a BAR listások milyen feltételekkel kaphatnak kölcsönt, már ha egyáltalán eljutnak addig.

Mi is az a BAR-lista?

A BAR-lista, mai nevén Központi Hitelinformációs Remdszer (KHR) azok neveit
tartalmazza, akik jelentős tartozást halmoztak fel ( ez százezres nagyságrendet jelent), amelyet 90 napon túl rendeztek. Vagy még nem, ezért két státuszt határoztak meg.

Aktív státusz: Azok vannak itt, akik még nem fizették ki tartozásukat. Ők nehezen, vagy egyáltalán nem juthatnak hitelhez. Az általánosság az, hogy tiszta adós bevonásával van esélyük csupán.
Tiszta adós: Olyan személy, aki egyáltalán nem szerepel a KHR/BAR listán.

Passzív státusz: A 2011. 01. 01.én bevezetett törvénymódpsítások következtében jelenleg 1 évig kötelesek megtartani azok adatait is, akik már rendezték tartozásukat. Korábban ez 5 év volt. Számukra ma már szinte minden pénzintézet lehetőséget biztosít a hiteligénylésre.

Kivétel: A személyi kölcsön, mivel jövedelem alapú forma, nem lehet BAr listásként igényelni!

Hogyan alakult ki a bizalmatlanság?

Ezt az adósok számának növekedése hozta magával. Az adósságok drasztikus emelkedésének következtében gyakorlatilag muszáj volt kiszűrni azokat, akik nem minősülnek fizetőképesnek. Márpedig az, akinek pl.: fennálló tartozása van, először azt kell, hoyg kifizese, az után tud magára vállalni egy újabb terhet. Sok helyen éppen ezért fontos a pótfedezet/adóstárs bevonása, hogy még biztosabb legyen a pénzintézet a törlesztő részletek befizetésében.

Kérjen előzetes hitelminősítést, mielőtt nekiindulna a kölcsönfelvételnek! Kattintson a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űralpot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!