Hitel – a pénzügyi helyzetéhez mérten keressen megfelelő kölcsönt

2015. jan. 04.
Hitel – a pénzügyi helyzetéhez mérten keressen megfelelő kölcsönt

A hitel kérelmezés előtt az ügyfelekben felmerül a kérdés, hogy milyen konstrukció lenne a legideálisabb a számukra. Ahhoz, hogy a legjobb hitel mellett dönthessen, fel kell mérnie a saját pénzügyi lehetőségeit és az elképzeléseit, majd meg kell néznie, milyen hitel konstrukciók akadnak, amelyek ideálisak lehetnek Önnek.

Anyagi helyzetének áttekintése

A pénzügyi helyzetét mindenképpen fel kell mérnie, mivel nem mindegy, hogy egy személyi kölcsön mellett dönt, amit 2-3 év alatt törleszthet, vagy a szabad felhasználású hitel igénylése mellett dönt, aminek akár 10-15 év is lehet a futamideje. Az anyagi helyzete nagymértékben függ majd attól, hogy milyen hitel mellett döntött. Ha előnyös konstrukciót választott, amelynek a törlesztőrészletei fizethetőek, akkor nem kellattól tartania, hogy a kölcsön fizethetetlenné válik. A bank azért kéri a jövedelemigazolást, hogy felmérhesse, mennyi pénzzel rendelkezik havi szinten és ehhez mérten adhasson Önnek egy bizonyos összeget kölcsön, de a saját anyagi helyzetét Ön ismeri a legjobban. Nem érdemes olyan hitel mellett dönteni, amely túl nagy költségekkel járna, vagyis túlságosan magas lenne a törlesztőrészlet, mert az előbb-utóbb problémát okozhat.

Milyen nagy hitel összeg kérelmezhető?

Ha Ön rendelkezik havi rendszeres jövedelemmel és saját ingatlannal, akkor több millió forintot is kaphat, hiszen jelzálog alapú szabad felhasználású hitel is kérelmezhető így. Ha nagy összegű kölcsön mellett dönt, akkor nem szabad elfelejtenie, hogy ez hosszútávra szól. Amennyiben csak kis összegre van szüksége, akkor a gyorskölcsön is megoldás lehet, ebben az esetben kis összegről beszélünk és ingatlan garanciára sincs szükség. Akkora hitel mellett érdemes döntenie, amelyet biztosan tud fizetni. Érdemes néhány havi törlesztőrészletet félretennie, hogy ha váratlan pénzügyi gondjai támadnak, ne kelljen attól félnie, hogy nem tud majd időben törleszteni. A hitel ajánlatok között a hitelkalkulátor segítségével találhatja meg azt a megoldást, amely Önnek a legalkalmasabb.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és megkeressük azt a hitelt, amely Önnek tökéletesen alkalmas lesz.

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!