Hitel, vagy lízing? Mik a különbségek a két lehetőség között?

2014. nov. 27.
Hitel, vagy lízing? Mik a különbségek a két lehetőség között?

A hitel és a lízing között jelentős különbség van, de ezt sokan nem tudják. Ismerje meg, melyek a két lehetőség közötti különbségek, hogy a megfelelő konstrukciót választhassa.

Mi a különbség a lízing és a hitel között?

Az első és legjelentősebb különbség, hogy a hitel esetében az ingatlan, az autó, vagy akármilyen más megvásárolt dolog az adós tulajdonába kerül. A lízing esetében az ügyfél azonban csak bérli az adott eszközt, amíg a futamidő nem jár le. Tehát a lízingcég megvásárolja az adott autót, vagy ingatlant és az ügyfél a rendszeresen fizetendő lízingdíj mellett üzemeltetőként, használóként veheti igénybe a szerződés tárgyát. A pénzügyi lízingek esetében a futamidő végén az adós megkapja a lízing tárgyát. Az operatív lízing esetében azonban ez nem feltétlenül így lesz, de erről az ügyfél és a lízingcég közösen döntenek.

Tudnivalók a lízinggel kapcsolatosan

Több -féle lízinget különböztethetünk meg, így ugyanúgy mint a hitelek esetében, itt is több választási lehetősége van az ügyfélnek. A lízing esetében néha kisebb önerőre van szükség mint ha hitelt vennénk fel. Azonban a kezdeti költségek jelentősebbek lehetnek, mint egy lakáshitel, vagy ingatlanhitel szerződés megkötésekor. A lízing használt és új lakásra/autóra is megköthető, ahogyan a hitel is kérelmezhető mindkét esetben. A futamidő folyamán felmerülő költségek esetenként alacsonyabbak lehetnek, mint egy hagyományos hitel esetében, mivel a lízingcég kisebb kockázatot vállal, mint a bank amikor hitelt bocsájt ki. A cég a tulajdonos, az ügyfél csak üzembentartó, így ha az adós nem tudja törleszteni a hitelét, a lízingcég egyszerűbben hozzájuthat a kihelyezett pénzösszeghez, ezért is alacsonyabbak a költségek. A lízing ajánlatok között is vannak akciósak. Magánszemélyek és vállalkozók is köthetnek lízingszerződést, így ez a lehetőség sokak számára előnyös lehet.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot, így áttekintheti a legjobb hitel és lízing ajánlatokat is.

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: