Hitel – válasszunk okosan, hogy a törlesztés ne jelentsen majd gondot

2014. nov. 01.
Hitel – válasszunk okosan, hogy a törlesztés ne jelentsen majd gondot

A hitel kérelmezése előtt érdemes átgondolnunk néhány dolgot, hogy a későbbiekben ne kelljen fizetési problémákkal szembesülnünk. Az ünnepek előtt egyre többen élnek a személyi kölcsön, gyorskölcsön, áruhitel lehetőségekkel, de ezeket hamarosan el is kell kezdeni törleszteni.

Mennyit igényeljünk?

Hajlamosak vagyunk több pénzt felvenni, mint amennyit törleszteni tudnánk. Nem az összeg nagyságával van a gond, hanem a túl magas törlesztőrészletekkel. Ha biztosra szeretnénk menni és nem akarjuk, hogy fizetési nehézségeink legyenek, gondoljuk át, hogy mekkora az a havi törlesztő, ami még nem okoz gondot a családi kasszában. Amennyiben úgy érezzük túl magas az adott költség, csak kisebb összeget vegyünk fel, vagy toljuk ki a futamidőt, hogy ne legyenek fizetési problémáink. Legalább egy-két havi törlesztő összegét érdemes félretenni, hogy időben tudjunk fizetni még akkor is, ha kisebb lesz a havi keresetünk a vártnál, vagy egyéb váratlan költségeink adódnak.

Óvatosan a kártyákkal!

A hitelkártyának mondhatni varázsereje van, mert észre sem vesszük és rögtön túl is költekeztük magunkat. A kártyatartozások esetében odafigyelőnek kell lennünk, hiszen a kamat ebben az esetben sokkal magasabb lehet, mint egy személyi kölcsön, vagy gyorskölcsön esetében. A hitelkártya keretünket nem kell teljesen kimerítenünk az ünnepi időszakban, főként ha nem tudjuk rövid időn belül törleszteni az elköltött összeget. Válasszunk inkább egy olcsó személyi hitelt, amely kedvezőbb kamatokkal vehető igénybe.

Egy hitel, vagy több hitel?

Sokan egy-két hitelkártyát is használnak és emellett még az áruhitel terheit is felvállalják, hogy az ünnep tökéletes legyen. Ez azonban hosszútávon komoly költségekkel járhat. Érdemes átgondolni, hogy egy szabad felhasználású személyi kölcsön, vagy gyorskölcsön nem lenne-e jobb megoldás. Ha ezek közül a konstrukciók közül választunk, nagyobb összeghez juthatunk, kedvezőbb kamatok mellett és a törlesztőrészletek is alacsonyabbak lehetnek, mintha egyidejűleg több kölcsönt kellene törlesztenünk.

Az ünnepek előtt is segítünk megtalálni a legjobb hitel ajánlatot! A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és mi megkeressünk Önnek a legelőnyösebb kölcsön lehetőséget!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!