A hitel választás előtt jó hat tudja

2014. dec. 31.
A hitel választás előtt jó hat tudja

A hitel igénylése előtt érdemes tájékozódni az adott hitel megoldásról, hogy a későbbiekben ne érjék kellemetlen meglepetések. A hitel jelentős mértékben hatással lesz majd az anyagi helyzetére, ezért jól át kell gondolnia, melyik konstrukció mellett dönt.

  • A felmondott hitelek elrettentő példaként szolgálnak az ügyfelek számára. Sok esetben azért kerül felmondásra egy hitelszerződés, mert az ügyfél túlvállalja magát és emiatt nem tudja törleszteni a kölcsönét. A hitel igénylése előtt át kell gondolnia, mekkora az az összeg, amit ki tud fizetni akkor is ha váratlan helyzetek adódnak.
  • A hitel igénylése előtt meg kell nézni a kölcsön lehetőségeket és azt érdemes választani, amely hosszútávon a legkedvezőbb. Nem csak a kamatokat, hanem a teljes hiteldíjmutatót is figyelembe kell venni, hiszen ez jelzi mekkora a hitel valós költsége.
  • A hitelkalkulátor segítségével olyan kölcsön lehetőséget kereshet, amely valóban megfelel az elvárásainak. Írja be mekkora összeg az amire szüksége van és milyen hosszú futamidő mellett szeretné vállalni a kölcsönt, ezután a hitelkalkulátor kiválasztja azokat a lehetőségeket, amelyek az Ön által megadott paraméterek szerint megfelelőek lehetnek.
  • A nagyobb összegű hitelek esetében, mint a lakáshitel, jelzálog hitel, szabad felhasználású kölcsön, érdemes félretennie legalább 2-3 havi törlesztőrészlet összegét, hogy akármi is történik, tudja fizetni a hitelét. A bankok elnézőek és lehet haladékot kérni, ha anyagi problémái támadnak, például megszűnik a munkahelye, de ettől függetlenül jobb arra törekedni, hogy ne legyenek elmaradásai.

A hitel kiválasztása könnyen megy anélkül, hogy a bankokat fel kellene keresnie. A hitelkalkulátor segítségével megnézheti melyek a legjobb hitellehetőségek, akármilyen konstrukció is az ami az amit igényelni szeretne. Ennek köszönhetően nem kell a rejtett költségektől félnie, mert a hitelkalkulátor minden költséget megmutat, hogy ténylegesen azt a hitel megoldást választhassa, amely Önnek segítséget jelent és a törlesztés sem okoz majd gondokat.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva kitöltheti az űrlapot és felkeressük a legjobb lehetőségekkel!

 

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!