Hitelek bar listásoknak

2014. okt. 15.

Hitelek bar listásoknak

A különféle hiteleknél fontos tényező a Központi Hitelinformációs Rendszerben betöltött státusza. Ez ugyanis azt jelzi, hogy van-e fennálló tartozása, avagy sem. Kétféle típust tartanak nyilván: aktív, valamint passzív státuszt. Az aktív azokat tartalmazza azokat, akik még tartoznak, a passzív státuszóak pedig már rendezett tartozásúak, ám még nem kerültek törlésre. Őket a tartozás kiegyenlítése után még egy évig tartják meg, csak ez után törlik a listáról.

Hogyan kerül fel a BAR/KHR listára?

Azon személy, mindenkori minimálbért meghaladó tartozással rendelkezik, amelyet 90 napon túl sem rendez. A bankok számára igen fontos a különböző kölcsönök elbírálásánál. Ezért alaposan megvizsgálják a leendő Ügyfelet azért, hogy a felvett kölcsönt vissza is tudja fizetni. Akinek jelenleg is fennálló tartozása van, nem minősül fizetőképesnek a pénzintézetek felé, ezért a legtöbb helyen elutasítással találkozhat.

BAR listás is kaphat hitelt?

A BAR listások számára nehezebb jóvala helyzet, ha hiteligénylésről van szó.
Ez főként az aktív bárosokra vonatkozik, Nekik egyetlen esélyük, ha még a hitelfelvétele előtt rendezik tartozásukat, hogy passzív státuszúként kedvezőbb képet tudjanak mutatni. Passzív státuszúként már nagyobb eséllyel kaphat hitelt, ez de általában előírják a tiszta adós bevonását a hitelügyletbe. A tiszta adós olyan személy, aki egyáltalán nem szerepel a listán.

Fent van a listán?

A legtöbb ember nem tudja, hogy szerepel-e a listán. Ennek érdemes utánajárni, még hitelfelvétel előtt, ne akkor ütközzön folyamatos elutasításba!

Válassza a legjobb ajánlatot, nézze meg lehetőségeit BAR/KHR listásként! Kattintson a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!