Hitelfeltételek

2011. jan. 20.
Hitelfeltételek

A sikeres hitelfelvétel titka a szükséges hitelfeltételek ismerete és megléte. Bár a hitelbírálatok tekintetében az egyes bankok között vannak eltérések, az alapfeltételek megegyeznek.
Legyen szó akár személyi hitelről, akár jelzálogkölcsönről, összegyűjtöttük azokat a paramétereket, amelyek elengedhetetlenek a hitel folyósításához.

Amennyiben valamelyik pontnak nem felelünk meg, nem kell elkeserednünk, hiszen hasznos tanácsokat nyújtunk azok áthidalásához!

Hitelfeltételek személyi hitelek és jelzálogkölcsönök esetén:

 1. Életkor: Személyi kölcsönök esetén a minimális életkor 21 év, míg jelzáloghiteleknél 18. A maximális életkor mindkét esetben 65 év, ami fiatalabb adóstárs bevonásával kitolható.
 2. Jövedelemmel: Bármely hitel esetén rendelkeznünk kell igazolható és rendszeres jövedelemmel, amely származhat munkaviszonyból, vagy nyugdíjból.
 3. Munkaviszony: Mindkét hitelfajtánál legalább 3-6 hónapos munkaviszonnyal kell rendelkeznünk, munkaszerződésünknek pedig határozatlan idejűnek kell lennie. Ha nincsen munkaviszonyunk, vagy az nem megfelelő, akkor adóstárs bevonásával orvosolhatjuk a helyzetet.
 4. Fedezet: Ingatlanfedezet bevonására kizárólag jelzáloghitelek esetében van szükség, ahol az ingatlan értékének maximálisan 75%-ig terhelhető hitellel.
 5. Önerő: Erre szintén csak a jelzálogkölcsönök esetében van szükség. Lakásvásárláskor minimálisan 25% önerővel kell rendelkeznünk. Amennyiben ez nem áll rendelkezésünkre, akkor pótfedezetet is bevonhatunk, így önerő nélkül juthatunk lakáshoz.
 6. APEH nullás: Vállalkozások esetében minden hiteligénylésnél fel kell mutatni.
 7. Bankszámlakivonat: Személyi kölcsön igénylésénél fel kell mutatni 3 hónapra visszamenő bankszámlakivonatot. Amennyiben nincsen bankszámlánk, akkor nyissunk egyet, 3 hónap múlva máris hitelképesek lehetünk.
 8. BAR / KHR lista: Amennyiben felkerültünk rá aktív, vagy passzív státusba, úgy a hitelek folyósításához be kell vonnunk tiszta adóstársat.

Hogyan találjuk meg a garantáltan legolcsóbb hitelt?

 • Kérjünk be legalább 7-10 banktól ajánlatot, így rálátásunk lesz a piacra.
 • Csak az a hitelajánlatot tekintsünk megvalósíthatónak, amelyiknél személyre szabott hitelbírálatot is végeztek!
 • A különböző konstrukciókat ne a kamatok és a törlesztőrészletek, hanem a THM alapján hasonlítsuk össze, hiszen a teljes hiteldíj mutató minden fontos költséget tartalmaz, így semmi sem maradhat rejtve!
 • A bankok végigjárása helyett használja a lap tetején található hitelkalkulátor felületét, így egyszerre 37 pénzintézetet tud összehasonlítani.

Spóroljon pár kattintással akár százezreket!

A hitelkalkulátor kitöltésével nemcsak rengeteg időt, hanem pénzt is meg fog takarítani, ami jelzáloghitelek esetén akár milliós spórolást is eredményezhet!

Ne higgyen az elérhetetlen marketingajánlatokban és a nyakatekert akcióknak, amik csak megtévesztik az embert. A hitel felvétele nemcsak fizetési kötelezettséget, hanem nagy felelősséget is a vállunkra tesz!
Egy kedvezőtlen és drága hitel könnyen veszélybe sodorhatja megélhetésünket, akár még otthonunkat is!

Keresse a garantáltan elérhető legolcsóbb megoldásokat, válogasson közel 40 bank kínálatából kedvére! Amint megtalálta a legjobb megoldást, igényelje meg hitelét az ajánlatkérő gomb megnyomásával!

24 órán belül visszahívjuk Önt a garantált megoldással!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!