Hitelt keresek 2011

2011. ápr. 16.
Hitelt keresek 2011

Az anyagi helyzet felmérése utén jöhet a sokk, vagyis, hogy nem rendelkezik elegendő önerővel. Ma már a számtalan lehetőségnek köszönhetően a kölcsönök között is megtalálhatja azt, amelyik a legkedvezőbb az Ön számára.

Milyen hiteltípusok vannak?

Lakáshitel: Alkalmazhatja új és használt lakás vásárlására, felújításra, bővítésre, korszerűsítésre, építésre, telekvásárlásra.
Szabad felhasználású hitel: két altípusa van, fedezettől függően kisebb vagy akár nagyobb összeg felvételét is lehetővé teszi, anélkül, hogy számlabemutatási kötelezettsége lenne.
Adósságrendező hitelke, hitelkiváltás: Funkciójuk, hogy egy vagy akár több hitelét is kedvezőbbre válthassa, így csökkentve törlesztő részletét.

Mi lehet a hitel fedezete?

Alapvetően kétfajta fedezetet fogadnak el a pénzintézetek: a jövedelmet, valamint ingatlant. Az ingatlan alapú hitelek köre jóval tágabb, a legtöbb kölcsön fedezetetét ugyanis ez szolgáltatja.
Jövedlem alapú hitel a személyi kölcsön. Itt nincs szükség ingatlan bevonására, ám az igazolt jövedelmet szigorúan veszik.

Ki vehet fel hitelt?

  • A pénzintézetek mindig meghatározzák a feltételeik között, hogy kik és milyen előírások teljesítése mellett juthatnak hitelhez.
  • 18. életévét betöltött, cselekvőképes, természetes személy igényelhet.
  • Jövedelemigazolás minden esetben szükséges. Az utolsó kéthavi folyószámla kivonat nyújt ebben segítséget.
  • 30 napnál nem régebbi Munkáltatói igazolás is szükséges, amellyel a munkaviszonyát tudja igazolni. Vállalkozók az APEH-től tudnak igazolást kérni, nyugdíjasoknak pedig az éves nyugdíjértesítőt, valamint az utolsó két folyószámla kivonatát kell csatolniuk.
  • Fedezet: Ingatlan alapú hitelnél fontos a tulajdoni lapot csatolni, mivel ezen szerepel a tulajdonos(ok) adatai, tulajdonrész hányada. Jövedelem alapú hitelnél a fentebb felsorolt dokumentumok szükségesek.
  • BAR/KHR lista: A Központi Hitelinformációs Rendszerben nyilvéntartottak nehezebben jutnak hitelhez. Aktív státusszal ritkán van esélyük. Némely esetben, tiszta adós bevonásával kaphatnak hitelt. A tiszta adós olyans zemély, aki egyáltalán nem szerepel a listán. Passzív stáusszal ma már jóval több helyen van lehetőségük a kölcsön igénylésére.

Mekkora összegű hitelt vehet fel?

Ez elsősorban az önerő nagyságától függ. A fedezet nagyságától függően a bankok meghatározzák a felvehető összeg mértékét. Ingatlan alapú hiteleknél az ingatlan forgalmi értékének 75%-áig igényelhető hitel. (Forint, HUF alapon). Jövedelem alapú kölcsönök esetén ez a jövedelem 5-6szorosa lehet. Fontos! Pótfedezet bevonásával, tehát egy új ingatlanfedezet, vagy adóstárs felmutatásával tovább növelheti a felvehető hitel összegét.

Találja meg az Önnek legvonzóbb ajánlatot, valósítsa meg céljait! Kattintson a cikk alatt található Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!