Így válassz biztonságos hitelt

2014. okt. 25.
Így válassz biztonságos hitelt

A hitel kérelmezés felelősségteljes döntés és ha szeretnénk elkerülni a törlesztési problémákat, körültekintően kell eljárnunk.

  • A hitel kiválasztására szánjunk időt. Mielőtt beleugranánk az első szimpatikus ajánlatba, a hitelkalkulátor használatával hasonlítsuk össze a lehetőségeket. Ne csak az akciókat figyeljük, a THM-et is érdemes figyelni, mivel ebből derül ki, hogy a hitelnek hosszútávon milyen költségei vannak.
  • Anyagi helyzetünket jól gondoljuk át! A törlesztőrészletek összegét számoljuk bele a havi költségvetésünkbe, hogy ne okozzon gondot a hitel visszafizetése. Ha úgy gondoljuk, hogy az adott törlesztő túl magas lenne, toljuk ki a futamidőt, hogy csökkenjenek a költségek, vagy válasszunk másik lehetőséget.
  • A fix törlesztőrészletű hitelek jó választásnak minősülnek, ha nem akarunk amiatt idegeskedni, hogy megemelkednek a törlesztők. Aki ilyen konstrukciót választ, az előre számolhat, mert a teljes futamidő alatt egységes törlesztőrészletekre számíthat.
  • A szabad felhasználású hitelek esetében kell a leginkább odafigyelőnek lenni. Mivel a bank nem szabja meg, mire költsük a pénzt, esetlegesen túl is költekezhetjük magunkat és ezt utólag megbánhatjuk. Ne feledjük, a hitelt törleszteni is kell, ez nem ajándék pénz, vásároljunk felelősségteljesen.
  • Már a hitel felvételekor érdemes egy-két havi törlesztőrészletre elegendő pénzt félretenni, hogy akármilyen váratlan helyzet is adódik, ne kelljen attól félnünk, hogy átmeneti anyagi gondjaink miatt nem tudunk fizetni. A törlesztők időben történő fizetése a növekvő kamatok és a BAR listára kerülés veszélye miatt is fontos.
  • Az ügyfél nem banki szakértő, emiatt érdemes hiteltanácsadó segítségét kérni a kedvező hitel kiválasztásához. A tanácsadók átlátják a bankok ajánlatait és az akciókról is folyamatosan értesülnek, ezért sokkal egyszerűbben találják meg a megfelelő hitelt, mint mi magunk.

Amennyiben Ön egy olcsó hitelt keres, nem kell a bankokat végig járnia, a hitelkalkulátor használatával megnézheti melyek a legjobb lehetőségek. A zöld gombra kattintva kitöltheti az online űrlapot, ezt követően munkatársaink megkeresik Önnek a megfelelő kölcsönt! Ingyenesen és kényelmesen is utánajárhat melyik a legbiztonságosabb hitel ajánlat!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!