Lakáslízing igénylés fedezet nélkül?

2014. ápr. 28.
Lakáslízing igénylés fedezet nélkül?
Akárcsak a a lakáshiteleknél, a lízingelésnél is fontos szerepet játszik a fedezet. Ettől függ ugyanis a lízing nagysága. Lízing esetén is elsősorban az ingatlan jelenti a fedezetet. A pénzintézetek  meghatározzák azokat a típusokat, amely ingatlanok fedezetként szolgálhatnak.

  • Ilyenek: a családi ház, ikerház, társasházi lakás, nyaraló vagy hétvégi ház.
  • Több helyen elfogadnak üzleti típusú  ingatlanokat is, mint például a különböző üzletek, söröző, pékség, cukrászda, ám ezek alól a szálloda, valamint a kemping kivételt jelent.
  • Garázs csak kiegészítő fedezetként szolgálhat abban az esetben, ha önálló helyrajzi számmal rendelkezik, a hitelbiztosítéki értéke min. 15, millió forint.

Mit jelent a forgalmi érték? Mi a hitelbiztosítéki érték?

A forgalmi érték a hivatalos szerv (pénzintézet) által kijelölt értékbecslő által megállapított érték.
A hitelbiztosítéki érték egyben függ a forgalmi értéktől. Ezen felül itt fontos szerepet játszik az ingatlan elhelyezkedése is. A forgalmi érték, az elhelyezkedés, illetve az ingatlan állapota, és eladhatósága alapján kerül kiszámításra. Alacsonyabb, mint a forgalmi érték. Megyei székhelyen lévő ingatlan esetén a hitelbiztosítéki érték a forgalmi érték mínusz 10 %-a, egyéb helyeken ez akár 20-30 %-kal is csökkentett érték lehet. A hitelbiztosítéki érték más néven a menekülési érték, mivel azt is figyelembe veszik, milyen áron adható el az ingatlan 90 napon belül. Ezért vonnak le jelentős százalékokat, hiszen olcsóbban hamarabb elkel az ingatlan.

Mennyi időbe kerül az értékbecslés elkészítése? Mennyibe kerül?

Általában 3-4 napot vesz igénybe. Ilyenkor az egész területet vizsgálat alá veszi a hivatalos értékbecslő, hogy minél valósabb képet kapjon az ingatlanról és környezetéről. Nem minden esetben, pénzintézetektől függően némely esetben elfogadható a tulajdonos által megbízott értékbecslő szakvéleménye is.

Az értékbecslés ára attól is függ, ki készíti el. A magánszemély által megbízott értékbecslők drágábbak, tarifájuk akár 80.000 forint is lehet, míg a bank által kirendelt értékbecslő díja jóval alacsonyabb, 40.000 forint körül mozog.

Válassza a legjobb ajánlatot! Kattintson most a cikk alatt található nagy, zöld Ajánlatkérés gombra és töltse ki a megjelenő űrlapot!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!