Lakásvásárláshoz mekkora hitel önerő kell?

2010. dec. 05.
Lakásvásárláshoz mekkora hitel önerő kell?

Lakásvásárlás előtt áll? Attól tart nem lesz elég az önereje és ezért kilátástalan? Szüksége van pontos információkra, hogy eligazodjon a banki bürokráciában?

Biztosak vagyunk abban, hogy tájékoztatásunk elolvasása után mindenre választ kap!
Két pénzügyi konstrukció esetén beszélhetünk hitel önerő összegről:

  • Lakáslízing
  • Lakáshitel

Lakáshitel esetén 2010.június elsejétől a bakok az ingatlan piaci értékének 75%-át hitelezik meg, így 25% önerőre van szükség. Az önerő lehet készpénz, lakáskasszában gyűjtött megtakarítása, vagy ha végképp nem rendelkezünk pénzzel, akkor második ingatlan bevonásával is kiváltható!
Mit is jelent ez? Lakáshitel felvétele esetén lehetőségünk van pótfedezet bevonására, így két ingatlant vonunk be a lakáshitel felvételéhez, így nemcsak a teljes vételár fedezetére van lehetőség, hanem arra is, hogy az ingatlan berendezésére, esetleges felújítására is kapjuk szabad felhasználású hitelmegoldást!
Lízing esetén, ellentétben a lakáshitel felvételével lehetőségünk van Forint alapú konstrukció mellett Euró alapú lakáslízing felvételét megfontolni.

Forint alapon 20%, míg Euró alapon 25% önerőre van szükség. Önerő tekintetében a lakáshitel és a lakás lízing között nem számottevő a különbség, de mind a két megoldásnak vannak előnyei és hátrányai.
Lakáshitel esetén csak Forint hitelt választhatunk, ugyanakkor fix törlesztőt kapunk, ami mentes az árfolyamkockázattól, illetve a lakás a tulajdonunkba kerül.

Lakáslízing igénylés esetén választhatunk Euró alapú megoldást is, azonban itt bérlői leszünk az ingatlannak, az csak a lízingszerződés végén kerül tulajdonunkba, tehát kockázatosabb megoldás. Ugyanakkor a lízingdíjat egyéni vállalkozóként, vagy cégként le tudjuk írni!
Mivel az otthonteremtés életünk talán egyik legfontosabb és legmeghatározóbb döntése, ne hamarkodjuk el a döntést, hiszen ezzel nemcsak magunkat, de szeretteinket is bajba keverhetjük!

Egy rossz választással évtizedekre elkötelezhetjük magunkat egy kedvezőtlen lakáshitel mellett, így veszélyeztetve a mindennapi megélhetést. A hitelkiváltásnak pedig ismételten költségei vannak és időigényes.
Éppen ezért kérjünk minden esetben legalább 3 ajánlatot és egy foglaló letétele előtt, végezzünk mindéképpen előzetes hitelbírálatot!
A weboldalunkon tetején elhelyezett lakáshitel kalkulátor segítségével 37 bank ajánlatából találhatja meg garantáltan a piacon elérhető legkedvezőbb lakáshitelt! A hitelkalkulátor kitöltése után megtekintheti, milyen havi törlesztőre számíthat és meggyőződhet arról, hogy az valóban olcsóbb és elérhetőbb az Ön számára!

Személyes adatai megadásával kérje előzetes és díjmentes hitelminősítésünket, ahol megtudhatja mekkora hitelre jogosult és az egyes lakáshitel lehetőségeket hogyan kaphatja meg egyedi kedvezményeinkkel a leggyorsabb határidő alatt!
Kérje ajánlatunkat, hogy a lakásvásárlás kellemes élmény, ne pedig csalódottság és rémálom legyen!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!