A megbízható ügyfelek könnyebben kapnak hitelt

2014. okt. 28.
A megbízható ügyfelek könnyebben kapnak hitelt

A bankoknál is vannak olyan ügyfelek, akiket kedvencként kezelnek, ők a prémium kategóriás ügyfelek. Miért érdemes bekerülni ebbe a körbe és egyáltalán, hogyan lehetséges? Most ezekre a kérdésekre igyekszünk válaszolni.

A prémium kategóriás ügyfelek előnyei

  • A bank megbízható, jól fizető ügyfeleknek kezeli őket, ezért szívesebben hitelez nekik.
  • Mivel jól fizető ügyfelek, ezért nem csak könnyebben kaphatnak hitelt, de akciós ajánlatokat is igénybe vehetnek. A kamatkedvezmények így a hitelek és a hitelkártyák esetében is egyszerűbben elérhetőek. Ez azt jelenti, hogy kisebb törlesztőkre kell számítani.
  • Minden bank másként kezeli a prémium ügyfeleit, de akár az is lehetséges, hogy még a számlavezetési díj is csökken és más kedvezményekkel is élhet az ügyfél.

Hogyan lehet valaki prémium ügyfél?

  • A számla történelme nagyon fontos, vagyis minél régebben van lakossági folyószámlánk az adott banknál, annál jobban átlátják a pénzügyeinket és ez sokat nyom a latba.
  • A rendszeres havi jövedelem is lényeges. Ha a fizetésünk, vagy más jövedelmünk is a folyószámlánkra érkezik, az a pénzintézet számára plusz garancia, hogy hitel esetén nem lesznek törlesztési problémáink.
  • Azok akiknek legalább havi 250 ezer forint érkezik a számlájukra, könnyebben lesznek prémium ügyfelek.
  • A bankoktól függ, de egyes esetekben az is számít, hogy csoportos díjbeszedéssel fizetjük-e a számláinkat, valamint csak pénzfelvétre, vagy vásárlásra is használjuk-e a kártyánkat.

Köztudott, hogy minden banknak más a szabályzata, de az tény, hogy a kiemelt ügyfelekben „jobban megbíznak”. Így ha nem szerepelünk a BAR/KHR listán és már legalább 6 hónapja egy banknál van a lakossági folyószámlánk, illetve ide érkezik a jövedelmünk is, akkor egyszerűbben kaphatunk kölcsönt. Akár személyi hitelt, gyorskölcsönt, vagy lakáshitelt is könnyebben igényelhetnek a megbízható ügyfelek, de természetesen ezek esetében a pénzintézetek más tényezőket is figyelembe szoktak venni.

A cikk alatt lévő zöld gombra kattintva Ön is kitöltheti az űrlapot és leadhatja online a hitelkérelmét. Munkatársaink a legjobb ajánlatokkal keresik fel Önt!

Töltse ki ajánlatkérő űrlapunkat, csak 3 lépés az egész!
Kérje ingyenes árajánlatunkat!

Címkék: